Klantenportaal Rijschool Brünen

ADR, VOOR WIE?

Op grond van het Europese verdrag moeten chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in het bezit zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat. Wanneer deze is behaald weet u zeker dat u of uw personeel veilig gevaarlijke stoffen kan vervoeren. Men doet een basiscursus en aanvulling tank cursus.

Het ADR omvat onder andere eisen over:

  • criteria voor gevaarsindeling gevaarlijke goederen
  • vervoersvoorwaarden
  • eisen aan verpakkingen en tanks
  • procedures voor de verzending, inclusief etikettering en documentatie

 

ADR staat voor ‘Accord européen relatif au transport international de marchandises Dangereuses par Route’ en is het pan-Europese verdrag voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. Dit moet natuurlijk gedaan worden door vakbekwame chauffeurs. Het is een code 95 cursus, wat betekent dat voor deze cursus een nascholing moet worden gedaan.

Het certificaat is 5 jaar geldig. In het vijfde jaar kan de chauffeur een herhaalexamen afleggen. De datum waarop deze is behaald, is de nieuwe geldigheidsdatum van het certificaat. Wij geven aan wanneer uw certificaat verloopt, dus u hoeft zich hier geen zorgen over te maken.

ADR

Cursusduur:

ADR Cursus Basis: 3 dagen
Aanvulling tank: 2 dagen

Locatie:

De ADR trainingen/cursussen kunnen worden gevolgd in Enschede. Uiteraard kan de training ook in-company verzorgd worden.

Offerte aanvraag

    Cursus ADR opleidingen

    Cursus ADR opleidingen